MINE TJENESTER
-
Hva er kiropraktisk behandling
Kiropraktorer utreder, behandler og forebygger plager knyttet til nerve-, muskel- og skjelettsystemet. Kiropraktorer samarbeider ofte tett med andre helseprofesjoner. En stor del av jobben vår er å gi forebyggende råd og veiledning.
I 2006 fikk kiropraktorer i Norge status som primærkontakt med selvstendig behandleransvar, noe som plasserer oss på linje med leger, tannleger og psykologer. Som primærkontakt har vi mulighet til å rekvirere bildediagnostikk, henvise pasienter til spesialister og sykmeldte pasienter i opptil 12 uker.
Kiropraktorer har den lengste og mest omfattende utdannelse for utredning og behandling av lidelser. Mange kiropraktorer har også spesialisert etterutdanning.
Hvordan foregår behandlingen?
Jeg foretar en grundig og helhetlig undersøkelse for å finne årsaken til plagene dine. Jeg vurderer ledd, skjelett, muskulatur og nervesystem gjennom funksjonelle tester og ortopediske og nevrologiske undersøkelser. Vi går også gjennom din medisinske historie. Jeg er i tillegg spesialisert i diagnostisk ultralyd, som kan bidra til å bekrefte eller utelukke visse muskel- og ledddiagnoser. En essensiell del av oppfølgingen er å gi forebyggende råd og veiledning. Dette kan inkludere enkle tips for å håndtere akutte ryggsmerter, tilrådinger for å tilpasse arbeidsplassen, stressmestring, avspenning og spesifikke øvelser for å forebygge nakke- og ryggplager, skulderproblemer og lignende.
Hvem kan ta kiropraktisk behandling?
Hvis du sliter med noe av dette, kan kiropraktisk behandling være nyttig:
Hodepine og migrene
Svimmelhet
Kjeveproblemer, inkludert smerte og klikking.
Nakkeplager, som akutt stivhet og prolaps.
Skulderplager, inkludert muskelsmerter, frossen skulder, impingement og rotator cuff tendinose.
Armsmerter, som nervesmerter, tennisalbue og slitasje i håndledd og fingre.
Ryggplager, som akutte ryggsmerter, isjias, prolaps og spinal stenose.
Smerter mellom skulderbladene.
Brystsmerter.
Bekkenplager, inkludert bekkenløsning og bekkenleddsyndrom.
Hofte- og lyskeproblemer.
Kneplager, som meniskskader, leddbåndskader og slitasje.
Fotplager, inkludert akillesseneproblemer, mortons nevrom, plantar fascitt og slitasje i ankelen, foten og tærne.
Idrettsskader.
-
Hva er diagnostisk ultralyd?
Diagnostisk ultralyd er en avansert medisinsk teknologi som gir et detaljert bilde av muskelskjelettskader. Diagnostisk ultralyd gir deg mulighet til å sette riktig diagnose på en rask og presis måte, og en riktig diagnose er nøkkelen til å bli fortere frisk. Undersøkelsen bekrefter eller avkrefter skader umiddelbart, slik at du unngår unødvendige forsinkelser i behandlingen.
Hvordan foregår behandlingen?
Diagnostisk ultralyd er en dynamisk undersøkelse. Du kan bevege kroppsdelen under undersøkelsen, noe som gir verdifull informasjon som du ikke får ved MR eller røntgen. I tillegg kan du følge utviklingen og resultatene av behandlingen over tid. Dette sikrer at vi behandler den riktige strukturen, noe som er spesielt nyttig i tilfeller der presisjon er avgjørende, for eksempel ved ultralydveiledet injeksjonsbehandling.
Hvem kan ta diagnostisk ultralyd?
Alle kan ta diagnostisk ultralyd.
Er det noen risiko?
Det er ingen risiko knyttet til diagnostisk ultralyd.
-
Hva er PiezoWave?
PiezoWave er høy-energetiske akustiske bølger som stimulerer helingen av skadet vev.
Hvordan foregår behandlingen?
En typisk behandlingsøkt varer i 5-20 minutter. Du kan oppleve mildt ubehag under behandlingen, men den innebærer som regel minimalt med bivirkninger. Du kan gå tilbake til dine daglige gjøremål rett etter behandling.
Hvem kan ta PiezoWave?
Piezwave behandler både akutte og kroniske smerter i muskler og ledd, og det brukes ofte til å lindre smertefulle tilstander som tennisalbue, golfalbue, skulder og hoftesmerter, jumper's knee (patellar tendinopati) og leddbåndskader.
-
Hva er ultralydveiledet injeksjonsterapi?
Ultralydveiledet injeksjonsterapi er en avansert behandlingsmetode hvor injeksjoner settes med hjelp av sanntids ultralyd. Dette gjør det mulig å plassere medisinen med svært høy presisjon i det aktuelle vevet – noe som øker treffsikkerheten dramatisk sammenlignet med tradisjonelle metoder.
Hvordan foregår behandlingen?
Behandlingen starter alltid med en grundig klinisk vurdering og ultralyddiagnostikk for å bekrefte behovet for injeksjon. Deretter gjennomføres injeksjonen med sanntids ultralydveiledning, i tett samarbeid med medisinsk ansvarlig Dr. Carmen Fogstad, slik at medisinen plasseres nøyaktig der den trengs.
Hvem kan få ultralydveiledet injeksjonsbehandling?
Behandlingen er aktuell for pasienter med ulike muskel- og skjelettplager der annen behandling ikke har hatt tilstrekkelig effekt. Jeg vurderer alltid konservative behandlingsmetoder først, som tilpasset trening, manuell behandling, ergonomiske råd eller trykkbølgebehandling.
Er det noen risiko?
Det er ingen risiko knyttet til ultralydveiledet injeksjonsterapi.
-
Hva er PRP?
PRP er en innovativ behandlingsmetode som bruker kroppens egne blodplater og vekstfaktorer for å helbrede seg selv. PRP er en form for regenerativ medisin, også kjent som avansert celleterapi. Regenerativ medisin går ut på å injisere pasienten med manipulerte celler for å skape en mer effektiv helingsprosess av skadede sener, leddbånd, muskler og ledd.
Hvordan foregår behandlingen?
PRP injiseres direkte inn i det skadede området. De høye konsentrasjonene av blodplater og vekstfaktorer vil stimulere til økt produksjon av hyaluronsyre, som er avgjørende for å holde leddene smidige og sunne. Samtidig vil PRP hjelpe til med å dempe betennelsesreaksjonene og akselerere tilhelingsprosessen.
Hvem kan ta PRP?
PRP passer for alle som har problemer med stive eller smertefulle ledd, men er spesielt effektivt på ortopediske problemer som artrose, sene- og leddbåndsskader og betennelsesreaksjoner i leddene.
Er det noen risiko?
Siden PRP bruker pasientens eget blod, er det minimal risiko for allergiske reaksjoner eller infeksjoner. PRP-behandling er en effektiv og naturlig måte å behandle ulike skader og lidelser på og kan være et godt alternativ til mer invasive behandlingsmetoder.
-
Hva er kortisonbehandling?
Kortison er et medikament som ligner på kroppens eget hormon kortisol.
Kortisol er involvert i reguleringen av en rekke funksjoner i kroppen, som immunforsvaret og metabolismen (stoffskiftet). Kortisol er også ofte kalt «stresshormonet», da det spiller en sentral rolle i kroppens reaksjon på stress. Kortison er smertedempende og febernedsettende og kan være en effektiv behandling for vedvarende betennelser i sener, ledd og slimposer.
Hvordan foregår behandlingen?
Kortisonet injiseres med ultralydveiledning for best mulig resultat.
Hvem kan ta kortisonbehandling?
Typiske tilstander som kan behandles med kortison, er:
Betennelser i skulder, kne, hofte, albue, håndledd og ankler
Slimposebetennelse
Leddbetennelse
Nervebetennelse (nevritter)
Bekkenleddbetennelse
Fasettledds blokader Rygg og nakke prolaps
Frossen skulder (frozen shoulder)
Senekjedebetennelse
Senebetennelse
Cyster / ganglioncyster
Kronisk leddgikt (reumatoid artritt)
Diverse idrettsskader
Er det noen risiko?
En liten dose kortison injisert med ultralyd har få bivirkninger. Den vanligste bivirkningen er smerte på injeksjonsstedet, som vanligvis avtar i løpet av noen timer til neste dag.
-
Dette er en naturlig smørende og dempende substans som er spesielt effektiv ved artrose. Den gjenoppretter normal leddfunksjon og kan ved behov kombineres med PRP eller kortison.
-
Sliter du med uforklarlige mage- og tarmproblemer? Det kan skyldes maten du spiser.
Hva er matoverfølsomhet?
Matoverfølsomhet betyr at kroppen reagerer uhensiktsmessig på mat. Cøliaki, matallergier og laktoseintoleranser er de mest kjente matoverfølsomhetsreaksjonene vi har. Cirka tre prosent av befolkningen har disse sykdommene, men trolig er det langt flere som lider av matoverfølsomhetsreaksjoner. Matproteiner kan resultere i en immunaktivering og dannelsen av IgG/IgA-antistoff. Antistoff og antigen (proteiner) kan danne immunkomplekser, som blant annet kan gi betennelser.
Hvordan foregår behandlingen?
IgG og IgA-mediert matoverfølsomhet kan testes hos Jan Kristian, i samarbeid med Lab1. Dette er unike tester som vil kunne påvise om kroppen din reagerer negativt og eventuelt påføres skade av mat som den ikke tåler. Prøvene har god dokumentasjon og utføres i samarbeid med de fremste innen dette fagfeltet. Kappilær prøvetaking kan utføres ved Jan Kristian. Prøvene sendes videre til Lab1 i Sandvika for analyse, og resultatet kommer innen tre uker.
Vi tilbyr:
UMA (utvidet matoverfølsomhet)
Matoverfølsomhet 44 (44 ulike matvarer)
Matoverfølsomhet 22 (22 ulike matvarer)
NCGS (glutensensitivitet uten cøliaki)
Kasein og gliadin IgA antistoff
Dette er unike tester som vil kunne påvise om kroppen din reagerer negativt og eventuelt påføres skade av mat som den ikke tåler. Prøvene har god dokumentasjon og utføres i samarbeid med de fremste innen dette fagfeltet.
Hvem bør teste seg for matintoleranse?
Det kan være lurt å teste seg hvis du opplever:
Magesmerter, oppblåsthet
Varierende avføring
Påfallende tretthet
Hodepine
Muskelskjelettplager (smerter/stivhet)
Konsentrasjonsvansker
Uro og depresjon
Er det noen risiko?
Nei
Hvorfor velge Jan Kristian?
Jan Kristian tilbyr et mangfold av tjenester som hjelper de fleste smerte- og plageområder, vil du vite mer om en tjeneste eller trenger hjelp til å vite hva som er best for deg? Ta gjerne kontakt!